review

5 redenen waarom de FlowLife FlowRoller mijn favoriete foamroller is

Ik weet het nog goed. Na het Mallorca Spartan Race weekend kwamen we aan bij Mike’s Gym. Omdat ik door mijn polsoperatie al een tijd niks anders dan hardlopen had gedaan was mijn lichaam toe aan een potje foamrollen. Toe is een groot woord, maar ik wist dat het nu eenmaal moest. Dus de gym ingedoken om een foamroller te zoeken, tot daar mister Mike himself aankwam met iets nieuws. Hij had het van Fanny gekregen. Een vibrerende foamroller… Pardon? Onder het motto ‘Baat het nietdan schaadt het niet‘ de foamroller verwisseld en na enkele minuten wist ik het zeker. Dit moest ik zelf ook hebben! Zo gezegd, zo gedaan en de FlowRoller werd besteld. Waarom is dit mijn favoriet? Hier volgen 5 redenen:

Sabina in Mudland - FlowLife FlowRoller Logo Sabina in Mudland - FlowLife FlowRoller Sabina in Mudland - FlowLife FlowRoller USB

Diepere massage

De FlowRoller werkt net zoals iedere andere foamroller, maar door de vibratie worden de stijve spieren dieper gemasseerd wat gelijk staat aan soepelere spieren. Alles om sneller te herstellen. In het begin is dit wel even wennen, maar daarna wil je geen gewone foamroller meer!

5 verschillende vibraties

Afhankelijk van de ‘ernst’ van je stijve spieren of wat je al gewend bent kun je de foamroller zwaarder of lichter laten vibreren! Beginnende met 900R kan je daarna verhogen tot 4500R (verhoging van 900R per stand). Zo zorg je er elke keer weer voor dat je spieren aan het werk moeten en dat ze niet kunnen wennen aan de movement. Wanneer je de foamroller aanzet blijft deze 15min aanstaan, daarna schakelt hij zelf weer uit. Maar met een druk op de knop gaat hij zo weer aan!

Wireless/Oplaadbaar

Gooi de FlowRoller even aan het stopcontact (oplader is bijgevoegd natuurlijk) en je kan zo enkele sessies vooruit. Het systeem geeft zelf aan hoe vol de batterij nog is (20/40/60/80/100%), waardoor je precies weet of je nog een sessie kan doen na het sporten of hem voor je aan de bak gaat alvast aan de oplader gooit. Zelf laden we de Foamroller op voor we op reis gaan (met de auto), zodat we deze meteen kunnen gebruiken als we op de locatie zijn. Het opladen zelf duurt 3 uur (van volledig leeg naar 100%) en eenmaal opgeladen kan deze 2 tot 2,5 uur gebruikt worden.

USB-oplader

Tevens zit er een USB-input in. De eerste maanden geen idee waarvoor dit was, maar blijkbaar dient het ook als een gigantische powerbank! Nu leek het mij dat dit niet de bedoeling was, dus ik heb de heren van FlowLifeSverige een berichtje gestuurd. Well, het is inderdaad bedoeld als powerbank unit. Al zie ik mijzelf niet gauw met een 1,7kg 31x15cm powerbank rondlopen. Maar, in geval van nood weet ik dat mijn foamroller ook een powerbank is!

Onderdeel van je workout

Naast het foam roller deel gebruiken veel athleten de FLowRoller ook tijdens de workout! Wegens de vibraties is deze heel goed te gebruiken voor core- en balance oefeningen. Een mooi voorbeeld hiervan vindt je hier.

Dit is overigens geen gesponsord bericht, ik ben er gewoon heel blij mee! Zelf interesse in de FlowRoller? Je kan hier de FlowRoller vinden. Binnenkort zal ik ook mijn ervaring met de FlowPillow en FlowFeet plaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!