review

7 items die niet mogen ontbreken in je OCR-tas

Iedereen kent het vaste lijstje wel. Wat moet ik meenemen naar mijn (eerste) OCR-race? Na verloop van tijd heb je het lijstje niet meer nodig en zit alles in je hoofd. Vuilniszak, schone (warme) kleding, babydoekjes (voor de modder in je gezicht) en natuurlijk een (niet witte) handdoek. Maar ik heb zeven items voor je, die je niet op de lijstjes kan vinden. Ik ga namelijk niet van huis zonder de volgende items in mijn tas gestopt te hebben!

Sabina in Mudland - Items niet ontbreken haarzonnebrandZonnebrand voor mijn haar

Ja, je leest het goed. Ik neem speciale zonnebrand voor mijn haar mee. Nu loop ik tegenwoordig voornamelijk alleen nog races in de zon en naast je lichaam is het ook van belang je haar te beschermen. De zon kan je haar laten uitdrogen, en dan in combinatie met de modder en al het vuil wordt je kapster niet heel blij van. Na enkele varianten uitgeprobeerd te hebben kom ik altijd terug bij de zonnebrand van de Kruidvat. Niet al te duur en het werkt perfect.

Sabina in Mudland - Items niet ontbreken lipzonnebrandZonnebrand voor mijn lippen

Ik bescherm mijn lippen altijd extra tijdens een race. Door speciale lippenbalm te gebruiken zorg ik ervoor dat ik de volgende dag geen Angelina Jolie lippen heb. Naast dat ik geen zin heb ik het gevoel dat mijn lippen 5x zo groot zijn geworden, is het ook beter om de huid van je lippen op die manier te beschermen. Het is een gevoelig stukje huid dat al genoeg te voortduren heeft. Zelf vind ik de lippenbalm van ROC heel fijn. Het voelt niet alsof er een extra laag op je lippen ligt en heeft factor 30. Meer dan genoeg om de race mee te voltooien!

 

Sabina in Mudland - Items niet ontbreken zonnebrandZonnebrand

Natuurlijk kan gewone zonnebrand ook niet ontbreken. Sinds Spartan Race Andorra 2017 ga ik nergens meer heen zonder een tube zonnebrand. Doordat ze koude omstandigheden afgaven hadden we geen zonnebrand meegenomen (en met ons nog een hoop andere) en eindigde we de dag met een mooi rood hoofd. Het weer kan altijd omslaan en gezien het belangrijk is je huid te beschermen ga ik nergens meer heen zonder minstens een tube met SPF 30 (meestal de Sport variant).

Sabina in Mudland - Items niet ontbreken anti-frictie cremeAnti-frictie creme

Omdat ik altijd in shorts loop heb ik eigenlijk altijd een tube bij mij. Afhankelijk van de afstand willen ook mijn dijen nog wel eens tegen elkaar aan schuren. Nu is het inmiddels al een stuk minder dan een jaar (of twee) geleden, maar toch smeer ik een klein beetje aan de binnenkant van mijn benen voor de start van de race. Beter safe than sorry.

Sabina in Mudland - Items niet ontbreken anti-blarenstickAnti-blarenstick

Je voeten krijgen een hoop te voortduren en dan zeker je tenen als je een race met veel downhills te pakken hebt. Voor ik mijn compressie sokken aantrek, smeer ik dan ook altijd een laagje over de belangrijkste contactpunten op mijn voeten. Een kleine moeite die veel pijn kan besparen!

Sabina in Mudland - Items niet ontbreken BodylotionBodylotion

Dit is voor ná de race. Vooral als het een modderige race is geweest willen mijn benen nog al droog aanvoelen. Door ze meteen te voeden met een beetje bodylotion zal je huid een stuk blijer met je zijn. Bij de drogist kan je kant-en-klare potjes bodylotion kopen, maar persoonlijk koop ik een leeg flesje dat ik vul met mijn eigen favoriete bodylotion. Zo heb ik niet teveel verschillende middelen die ik gebruik voor mijn (gevoelige) huid.

Sabina in Mudland - Items niet ontbreken firstaidkitFirst-Aid kit

Tijdens een warme race draag ik niet veel kleding. Compressie sokken, booty shorts en afhankelijk van het weer een tanktop of sportbeha. Dit zorgt ervoor dat er veel delen van mijn lichaam bloot staan aan de natuurlijke elementen. Een prikkelbosje hier, een muurtje daar (vooral de muren in Roemenië) en je bent wat (schaaf)wonden en krassen rijker. Om dan zelf wat spullen bij je te hebben is fijn. Pleister, ontsmettingsmiddel, tape. Wat jij denkt nodig te hebben! Een beetje RipFix bijvoorbeeld als je een stukje van jezelf achter laat op het parcours.

Dit zijn een paar dingen die ik altijd bij mij probeer te hebben. Wellicht heb jij er wat aan voor jouw volgende race!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!