Spartan Girl

 Spartan Race. In 2016 deed ik mijn eerste race. Spartan Race Duisburg Super met gelijk erachter aan de Sprint. Een paar maanden later voltooide ik mijn Trifecta door de Beast (van 25K) in Windsor, Engeland te lopen. Ik was verkocht en in 2017 begon ik onder andere in de competitie te lopen. 3x de Sprint, 3x de Super en 4x de Beast, verspreid over Duisburg, Edinburg, Polen, Andorra, Windsor en Ijmuiden. Polen was mijn eerste Trifecta weekend en Andorra? Andorra was mijn eerste Europees Kampioenschap waar ik in de Elite wave mocht starten door mijn kwalificatie in Duisburg én Edinburg. En zo haalde ik mijn Trifecta x3 binnen in mijn tweede jaar Spartan Races. Waar ooit ‘mijn trifecta halen’ op mijn bucketlist stond, had ik er binnen twee jaar al vier gehaald!

En toen kwam 2018. Het jaar waarin ik de mail kreeg dat ik mijzelf een Spartan Race Brand Ambassador mocht noemen. Iets wat mooi uitkwam, want in 2018 was het plan mijn x5 te halen! Races in Mallorca, Andorra, Dolomiti, Roemenië, Berlijn, Sparta en IJsland werden ingepland. Door een blessure eerder het jaar dacht ik dat ik mij niet zou kwalificeren voor het EK, maar mijn eerste race terug in de competitie was genoeg voor een vierde plek in mijn age group. En dus werd Morzine toegevoegd aan de lijst om dit jaar in de Age Group mee te lopen. Doordat ik niet dacht het EK te gaan lopen hadden we de week ervoor een Trifecta weekend in de Dolomiti geboekt, dus met zware benen legde ik het parcours af. 

In 2018 behaalde ik ook mijn eerste podium plekken binnen OCR. In Berlijn werd ik 1e in mijn Age Group op de Beast, en een maand later stond ik op eigen bodem weer op het podium. Ditmaal derde in mijn Age Group, wederom op de Beast. De week na Spartan Race Nederland vlogen we naar Sparta voor de Trifecta World Championship. Ook hier liep ik in mijn Age Group mee. 13e op de Super, 10e op de Sprint en Beast. Al met al goed voor een 12e plek in het overall klassement van mijn Age Group. 

In 2019 stonden er natuurlijk ook weer een hoop Spartan Races op het programma. De eerste Winter medailles werden binnen gehaald, het EK in de AG gelopen en ook in Sparta weer van de partij.

Voor 2020 is de EK kwalificatie al binnen en de Spartan Races vullen de agenda. De race waar ik naar uitkijk? Het Trifecta weekend in Hongarije. Waarom? Die valt op mijn verjaardag! Update! Een week ervoor komt Spartan weer terug naar Nederland! Beide staan nu hoog in de lijst voor 2020.

Vragen over Spartan? Stuur mij een berichtje en ik beantwoord ze met alle liefde!

Mijn blogs over Spartan:

error: Content is protected !!