training

De Bunkr, part one

Afgelopen maandag zou ik een proefles volgen bij het nieuwe sportcenter De Bunkr. Helaas moesten ze nog wat werkzaamheden doen, dus werd de les verschoven naar dinsdag. Met goede moed kwam ik aan en zag meteen dat de gym er heel verzorgd uit zag. Bij het aanmelden kreeg ik een kluis sleutel, alleen deze bleek in de herenkleedkamer te zitten. Aangegeven, en ze zouden er naar kijken. Geen probleem, daarom zijn het de trial dagen! Samen met Susanne, die was er al,  gingen we naar beneden (de kleedkamers zijn boven), nadat we natuurlijk de kleedkamer goed hadden verkend. De sauna in de kleedkamer en de douches trokken meteen onze aandacht. Dat hadden ze goed ingericht.

Beneden in de sporthal was het meteen duidelijk dat ze voor de nette professionele look gingen. Alles was rood, zwart of wit en had zijn eigen plek. In het midden stond een mooie boksring met daaromheen de fitness ruimte verdeeld in de verschillende sport categorieën. Gezien onze OCR achtergrond trok het deel met de rekken meteen onze aandacht. Hier zagen we een wiel van Rick Urban, waarvan later bleek dat ze een hele stellage van hem hebben gekocht. Dat zou mooi uit komen om op te oefenen 😍.  Helaas bleek dat we niet naar buiten konden, omdat de herfststorm had gezorgd dat dit niet klaar was voor de opening. Wel even gespiekt en ze hadden zo’n 19 obstakels staan. Hopelijk zijn ze snel klaar en kan ik gauw het aapje uithangen.

De proefles begon en gaf meteen een duidelijk beeld van wat ze aanbieden. We begonnen met een gezamenlijke warming up van 10 minuten die best pittig was. De instructeurs die rondliepen gaven iedereen tips en zagen ook duidelijk waar de zwakke punten zaten van de deelnemers (zoals bij mij mijn schouder door een volleybal blessure). Na de warming up werden we in twee groepen gesplitst waar de ene groep ging boksen en de andere circuit training. Ik begon bij het boksen en de instructeur was streng! Hij zei zelf dat hij lief was, maar de spierpijn die ik dinsdag voelde kwam echt van het boks gedeelte! Mijn kuiten hebben nog twee dagen strak gespannen gestaan 🙊. Zo’n 25 minuten lang liet hij ons losgaan in twee tallen op de bokszak. Wat ik zelf erg fijn vond was dat we binnenhandschoenen aan moesten voor je de bokshandschoenen aan deed. Niks is zo vies als bezwete bokshandschoenen aandoen. Ook hier werd duidelijk gekeken naar je techniek en waar nodig tips gegeven. Een heerlijke ronde cardio.

De circuit training was vervolgens een mix van de fitness en crossfit lessen. We moesten negen verschillende oefeningen doen die we een minuut vol moesten houden. Hier was duidelijk gekeken naar full body oefeningen. De oefeningen werden een voor een voorgedaan voor degene die niet wisten wat het was en toen gingen we weer.

Nadat we klaar waren met het circuit kon ik de monkeybars niet weerstaan en gezien het nog even duurde voor de boksers klaar waren gingen we even spelen bij de rekken die ze hadden staan. Helaas moesten we gauw terug omdat we nog buikspier oefeningen gingen doen die overgingen naar cooling down.

Gisteren was de tweede proefles. Na de Bunkr gestalkt te hebben of we naar buiten zouden gaan hebben ze Susanne en mij meerdere keren verteld dat dit echt het geval zou zijn. Maar daar over vertel ik in mijn volgende blog 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!