ocr,  spartan

Een Winter Sprint in Slovakia Paradise

Het leek zo’n goed idee om mij in te schrijven voor de Winter Sprint gezien Hanno daar de HH24HR ging doen. Alleen, ik was vergeten dat ik dan zelf naar de venue moest rijden. Rijden. Iets wat ik al meer dan 2 jaar niet heb gedaan. Oftewel, de weken voor de race zaten vol stress en ik wist niet of ik dat ging doen. Maar goed, de spullen gepakt en we gingen naar Slowakije.

Mijn avontuur begon dus al op vrijdag toen ik met Hanno richting de HH24HR ging. Ik bevroor terwijl ik toe keek hoe ze door de keuring gingen en hielp Hanno waar kon. Maar ja, toen gingen ze van start en begon mijn avontuur. Autorijden. Oké, ik heb letterlijk twee rondjes op de parkeerplaats gereden voor ik naar de weg durfde te gaan. Maar, ik schrijf dit, dus ik heb het overleefd! De rest van de dag in de airbnb doorgebracht met klaarmaken voor de volgende dag!

Een paar wekkers later zat ik weer in de auto. Een drama, maar goed. Ook dat overleefd! Dus toen begonnen mijn burpees. Ja, ik bedoel burpees. Hanno had namelijk geen waivers geprint en in CEU moet je 30 burpees doen wil je een burpee op de venue krijgen. Top! Warming up dan maar, want het was -6. Tas achter laten, proberen op te warmen en het goede startvak in de gaten houden.

Verstopt tussen alle mannen stond ik in het startvak. Er werd afgeteld en opeens gingen we van start! We begonnen direct al met omhoog gaan en oef, ik voelde mijn benen van de afgelopen week trainen wel. Aan het einde van deze kleine klim stonden de hurdles, maar we waren nog steeds een grote groep. Een hoop wachten, duwen en ellebogen werk hier. Ik heb zelfs mensen zien vallen omdat andere ongeduldig werden en ze zo een schop verkochten. Misschien net het meest slimme obstakel zo kort op de start. Vervolgens via een bevroren bospad naar beneden denderen om daar de Under-Over-Through muren te doen. Onder het A-frame door en heerlijk met -8 door enkel hoog water rennen. Een hoop mensen om mij heen kregen hier kramp, maar ik was blij met mijn thermo broek! Door naar een vertical cargo net en de balance beam. In de CEU gebruiken ze meestal een schuine oplopende balance beam, maar dan wel met een constructie dat ze allemaal aan elkaar vast zitten. Dus je doet deze eigenlijk met een extra obstakel, omdat iemand die eraf valt zo kan zorgen dat de jouwe wiebelt. Tel daar nog een laagje ijs op de balk bij op en een hoop mensen stonden burpees te doen. Ik alleen niet, ik mocht lekker door rennen!

Vervolgens kreeg ik wel mijn eerste burpees van de race te pakken. Eigenlijk super lullig, want het was niet eens dat ik het obstakel faalde. Ze hadden geen opstapje voor de monkeybars en als ik sprong kon ik er net met mijn vingertoppen bij, niet genoeg om de bar vast te pakken. Zo stond ik met het merendeel van de dames burpees te doen. Door naar een relatief gemakkelijke sandbag carry en de speer. Ook bij de speer was het weer wachten en ik was in een rij gaan staan met twee mensen voor mij. Op het moment dat ik aan de beurt was kwam er iemand bij mij staan en hield een heel verhaal in een taal die ik niet kon verstaan. Zijn intentie was wel duidelijk. Hij was van de startwave na ons en wilde voor. Nou mister, nee! We lopen hier allemaal AG en we hebben allemaal even staan wachten. Dat ik vervolgens de speer ook haalde, maakte het alleen maar een mooier moment.

De plate drag volgde. Alleen, twee van de dames lanen waren vast gevroren. Als in, je kon je gewicht in de strijd gooien, maar de plaat verroerde zich niet. Dus gauw naar de derde verplaatst waarna ik van de vrijwilliger te horen kreeg dat ik op mijn kont moest gaan zitten. Bevoren booty! Hierna mochten we weer een heel stuk rennen, of in mijn geval glijden. Ik maakte mij toch een smakker! Dit keer wel op mijn kont en niet mijn rug, maar mijn hand landde op een steen en het heeft even geduurd voor die niet meer blauw/gevoelig was (1,5 week). Maar, het was wel een super mooi pad met stalen kabels en houten ladders. Toch stonden hier wat meer vrijwilligers die je af en toe moesten helpen, want anders was er een kans dat je uitgleed en zo het ijskoude water onder je in kwam.

Na dit super mooie stuk was het tijd voor de Inverted wall, de barbed wire crawl en de z-wall. Normaal is de z-wall geen probleem, maar dit jaar heb ik daar nu al 3/3 burpees moeten pakken. Ik weet niet of het kwam door alle sneeuw/ijs of doordat ze hier 3 hele dunne balkjes hebben in plaats van de 4 dikkere die we in West-Europa kennen. Burpees it was, maar ook hier was het best druk in de burpee area.

Over het A-frame, naar de Atlas Carry en door naar de Rope Climb. Tot twee keer toe bleef mijn voetklem niet zitten dus ik koos maar voor de burpees. Laten we hopen dat dat de laatste keer was! Door naar een hele kleine bucketcarry, een Hercules Hoist met een prima gewicht maar wel glad touw (dus een hoop mensen stonden burpees te doen) maar de multi rig met alleen maar ringen. Ik moest even wachten, maar kon zo zien hoe de andere het deden en een plan verzinnen. Het plan was simpel. Gebruik de eerste twee oneven ringen om momentum te creëren waardoor je de hogere ring met je zwaai kan pakken. Daarna zijn de ringen op gelijke hoogte en is het zoals je gewend bent. Zo gezegd zo gedaan en zonder problemen de bel gehaald. Door naar de slip wall, de 6ft wall en de finish!

Na de finish werd het pas bijzonder, want het was spek- en spekglad en we moesten een stukje omlaag lopen voor de shirts, thee en bananen. Zal je zien, overleef je de race en breek je hier wat botten. Gelukkig niks gebroken en gauw om gaan kleden. De gauw was vooral om lekker warme kleding aan te kunnen doen, want ik had nog minstens 3 uur die ik op Hanno moest wachten.

Ondanks dat ik lekker had gelopen met wat zware benen en 90 burpees was ik verbaasd dat ik 14e was geworden in mijn AG. De nummer 3 had 15 minuten voor mij gezeten. Maar toen realiseerde ik mij dat het CEU is en ze zijn daar best wel heel erg snel altijd. Dus mijn 14plek van de 22 deelneemsters was eigenlijk nog niet zo heel slecht. Gewoon tijd om aan mijn snelheid te werken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!