life

En toen was de website gehackt

Wat een feest. Net na kerst kwam ik niet meer op de website. Ik dacht dat het lag aan het feit dat er een update op de server werd uitgevoerd, dus ik dacht er niet meer aan. Alleen, toen kwam ik er begin januari ook niet meer op. Heen en weer mailen met het webhosting bedrijf en ik bleek gehackt te zijn. Dikke pech! Gelukkig is mijn broertje werkzaam in de IT en ging hij ermee aan de slag. Ik moest alleen alle wachtwoorden wijzigen.

En ik dacht dat alles er weer was! Gauw extra beveiliging plug-ins geïnstalleerd en toen kwam ik achter de echte drama. Ergens, diep in mijn database, hadden ze van alles aangepast. De scan die nu dagelijks over de website ging gaf geen leuke informatie en wanneer ik een link wilde delen zag ik alleen maar Japanse tekst. Fok.

En zo komt het dat je nu naar een vernieuwde versie van mijn blog aan het kijken bent! Voor de lieftalige mensen die mij hebben gehackt, en nog steeds pogingen doen, ga iemand anders pesten. Ik heb geen geld voor je en je komt er nu echt niet meer in. Maar bedankt voor de reminder dat ik af en toe een back-up moet draaien en mijn beveiliging moet controleren.

Mocht je iets tegenkomen wat niet helemaal klopt, laat het mij weten! Ik ben druk bezig met alles weer goed online te zetten, maar vanaf nul weer beginnen is best een hoop gedoe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!