ocr

Genieten tijdens de Monza Power Run

Wanneer je een OCR in je achtertuin vindt en deze ook nog eens super goedkoop is kan je niet anders dan je inschrijven, toch? Zo belandde we bij de Monza Power Run. Een OCR die op 20min wandelen van ons huis plaats vond in een weekend dat we nog niks hadden gepland. Zo hielpen we ook nog het goede doel, gezien een deel van de opbrengst naar onderzoek tegen leukemie ging.

De 12K race

Op zaterdag vond de ‘lange’ afstand van 12K plaats. Omdat het midden in de zomer was (21 juli) vond de start pas om 18:00 plaats. Een heel raar gevoel om zo laat pas te starten, maar het gaf ook een hoop minder stress. Het parcours was één lange ronde die door de stad, het park en over het circuit liep. 22 obstakels, dat werd leuk. Vooral omdat het de ochtend van de race nog keihard aan het regenen was. De hele dag de website in de gaten gehouden, maar de zon brak door dus de race ging door.

Per toeval kwamen we de start tegen, want wij dachten dat die ergens anders zou zijn! Uit eindelijk was dit mooi meegenomen, want zo konden we relatief voorin starten (het was een massa start). Op zijn Italiaans startte we niet op tijd en opeens mochten we gaan. Het eerste stukje liepen we door de stad richting het park. Een klein stukje tijgeren, via een zeiknat net over wat hooiballen om in een gigantische plas terecht te komen.

Uiteindelijk kwamen we bij het circuit aan waar we over wat blokken moesten springen, en toen moest ik even wachten door een opstopping. Het waren wiebelige ladders waar je overheen moest klimmen en dit was een dingetje voor sommige mensen. Gelukkig hoefde je het maar drie keer achter elkaar te doen. Ook mochten we de (afgesloten) kombaan oprennen alsof het een half-pipe was (super leuk!), een baksteen achter je aanslepen in de grindbak, een stukje in een jutte zak springen (icebugs zijn niet ideaal om in een jutte zak te stappen… Just saying), de trappen van de tribunes op- en afsprinten en over hoge (zachte) blokken klimmen. Eigenlijk best een hoop in maar 2K.

 Toen ik op de terug weg het stukje met de ladders weer passeerde zag ik een gigantische opstopping staan. Dit was het moment dat ik extra blij was met het voorin starten. We gingen het circuit weer af en liepen nog een stukje door het park en de stad.

Een ‘donkere tunnel’ met bungee ropes moest iets voorstellen. Iets. Daarna kwam er nog een downhill wire crawl, over wat hooiballen heen klimmen, door een schuimbad naar een technisch obstakel! Lage ringen die bleven bewegen. In mijn hoofd kon ik dit nog niet (door mijn pols) dus ik donderde er al relatief snel uit. Oeps. Eerste faal van de dag. Door naar de ‘Kong’. Een waterglijbaan/slipwall idee waar je omhoog moet lopen met een gigantische bal in je handen. Boven je hoofd waren pionnen zich aan het vullen met water en zodra deze vol was kieperde hij om. Het was alleen zo makkelijk dat niemand de touwen nodig had en je zo omhoog kon lopen. Oeps. Daarna door naar wat trenches om al bij de finish terecht te komen! Via een paar touwen monkeybars naar de overkant komen (dit was dan wel weer heel simpel) en dan alleen nog een glijbaan af en over de finish rennen. Ook deze glijbaan vond ik niks maar hé, over de finish en klaar voor vandaag! Gauw eten scoren en lekker naar huis. Morgen een nieuwe dag, met een 5K race.

De 5K race

Op zondag was de ‘korte’ afstand van 5K. Gelukkig was hier de start iets vroeger van, om 15:30. Hanno besloot dat het leuk was om deze samen te lopen, zeker aangezien het twee rondes van 2.5K  waren. Dit hield in dat een deel van de obstakels van de dag ervoor tot twee keer toe terug zouden komen. Het korte parcours liep alleen door de stad en elke ronde waren zeven obstakels. We gingen weer over de mooi hooibal, door het schuimbad, een poging tot de lage ringen, de trenches, de touwen monkeybars, de glijbaan en een Kong waar ze dit keer zeepsop hadden gebruikt en het een stuk moeilijker werd!

Het was een geinig run, waar Hanno en ik in ieder geval lekker van het weer konden genieten. Zeker een leuke fun run. We vinden het dan ook wel een klein beetje jammer dat we in 2019 terug in Nederland zijn wanneer de race plaats gaat vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!