ocr

Happy Halloween 

Vandaag is Halloween aka Samhain 😈👻. Een van mijn meest favoriete dagen in het jaar en waar ik vroeger een vaste jurk voor had die op deze dag aanging. Maar dat is niet de reden van deze blog entry. Want gisteren ben ik met vier andere (het vriendje, een vriend, het broertje van vriendje en de vriendin van broertje van vriendje) naar België gereden om daar mee te doen aan de eerste editie van de Ostend Zombie Race. Een parcours van 5 of 10K waar je moest vluchten voor zombies. 

De run zelf begon pas om 14.00, erg fijn want we hoefde hierdoor niet super vroeg de auto in. Bij aankomst om 14.10 (iets met afslag missen) bleken we te starten om 15.00. Prima tijd. Zo konden we rustig onze shirts en bandjes halen en de tassen afgeven. De band met de drie levens (lintjes) ging om en klaar voor de start! 

Ten tijden van het parcours kwam je al snel de splitsing voor 5/10K tegen. Je mocht onderweg kiezen wat je ging doen, maar de splitsing zat er al voor je goed en wel onderweg was. Nog geen zombie of obstakel tegen gekomen en we namen al afscheid van de helft van de groep. 

De obstakels die we tegen kwamen waren prima te doen. Ze waren vooral gericht op beginners en je had totaal geen techniek kennis nodig. Ik had de run ook op mijn hardloopschoenen kunnen doen, al was de grip van mijn icebugs erg fijn bij de heuvels af gaan. 
De zombies daarentegen waren het grootste obstakel. Ze waren gretig en nog met best veel. Op ten duur was ik twee van mijn drie levens kwijt, maar gelukkig had je nog de ‘earn a life’ zones. De eerste was een zandzak een klein stukje dragen. Dat mocht je doen tot je weer alle drie je levens had. Gezien ik gewend ben aan de zandzakken en afstanden van Strong Viking was dit drie keer niks. Dus hup, alle drie de levens weer op de band. Vervolgd kwam je later nog een zone tegen waar je iets om moest gooien. Het stond zo dichtbij dat je niet kon missen! Dus toen had ik opeens vier levens, oeps😇 Al kwam deze van pas toen we net voor het einde langs een hele lading zombies moesten lopen. Daar raakte ik een leven kwijt, dus ging  met drie levens over de finish na 01:52:06. Helaas was een van ons tot twee keer toe alle bandjes kwijt geraakt, dus die kreeg de infected hanger en de rest van ons de survivor. 

Al met al een super leuke run om met een groepje vrienden te doen. Veel lachen gieren brullen, maar de uitdaging misten. Gelukkig kwamen we onderweg nog speeltoestellen van de gemeente tegen dus konden we alsnog even de monkey bars pakken en wat andere leuke dingetjes doen! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!