life

Hoe het allemaal begon…

Vandaag is de dag dat… ik ga starten met mijn weg naar een super OCR seizoen.

Sinds 2012 doe ik aan hardlopen. Eerst een jaartje 5KM runs, toen een jaartje 10KM runs en halverwege het tweede jaar met 10KM runs begon ik het rennen alleen saai te vinden. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging, welke ik vond in de Mens Health Urbanathlon (15 Juni 2014). Ik koos voor de 5-6KM afstand omdat ik niet wist wat ik moest verwachten en wat er gebeurde had ik echt niet verwacht. Ik finishte met blaren op alle tien de vingertoppen, waarvan er 6 open waren gegaan, en een nieuwe verslaving: Obstacle running. De 5-6KM had ik als simpel ervaren (43,14min), dus ik ging voor de langere afstanden.

Ondanks de pijn, was ik meteen verslaafd aan OCR

Na de Urbanathlon kwam de Harbour run in Rotterdam (12 Oktober 2014). 11,6KM in 1.35.35 gehaald. Heerlijk! Ondertussen had ik wat onderzoek gedaan naar andere runs en kwam ik achter runs zoals Mud Masters, Strong Viking en Strongmanrun. Voor Mud Masters had ik met een editie in September 2014 al mee kunnen doen, maar ik vond dat ik nog wat moest trainen dus ik schreef mij in voor de 12KM op 8 Maart 2015. Na 2.30.24 gefinisht en god, ik wilde meteen weer. Gelukkig kon ik op 15 April 2015 alweer van start bij de Men of Steel Scheveningen. Vanwege het losse zand en mijn knie blessure die op ging spelen (ooit mijn kniebanden verrekt gehad) koos ik op het allerlaatste moment (het ophalen van mijn startnummer) voor de 7KM ipv 14KM. Helaas was dit mijn laatste zand/strand run, want nog voor ik op het 1,75KM punt kwam had mijn knie het opgegeven. Wel de run uitgelopen (1.27.??), maar helaas wat hindernissen over moeten slaan.

Ik was er klaar voor!

Vervolgens staan op 6 September 2015 (Strongmanrun) en 11 Oktober 2015 (Harbour run op mijn 25ste verjaardag) mijn volgende OCR’s pas weer op het programma, dus koos ik ervoor om een dagje vrijwilliger te zijn bij Strong Viking Hills editie. Nu had ik mij al ingelezen in de Strong Viking runs en had ik besloot in 2016 alle vier de edities in Nederland te rennen om mijn Verjagen Legion te behalen. Door een dagje vrijwilliger te zijn kon ik alvast proeven aan hoe dit event was en een gratis ticket scoren. Het was heerlijk om vrijwilliger te zijn, maar god, wat wilde ik graag mee rennen toen ik alle obstakels zag! En vooral toen ik zag hoe mooi/inspirerend/fantastisch het geweldige Iron Viking medaille was. Die wil ik ook! Daarmee meteen mijn doel voor 2017 op het programma gezet: Iron Viking lopen!

Vanaf vandaag begint dan ook de weg hier naar toe. Een weg die bestaat uit het zoeken van een sportschool en er daadwerkelijk heen gaan (krachthok, help), want die monkey bars moeten toch echt gaan lukken! Weer een hoop hard gaan lopen (14 Juni weer 10KM event) en gezonder gaan leven/letten op voeding. Bij Strong Viking meteen een paar goeie schoenen aangeschaft bij de DMM stand (Icebuc Zeal RB9X) en binnenkort ook maar wat DMC gear aanschaffen, zodat ik deze aankan zodra ik het waard ben. En dat is zodra ik de Moneky Bars heb overwonnen!

Ik heb er nu al zin in.

Mijn nieuwe OCR schoenen <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!