review

Milieubewust met Our Green Story

Ik ben gek op schrijven op papier en heb naast mijn digitale agenda ook nog steeds een papieren variant. Het uitwerken van ideeën, to-do lijstjes en zelfs mijn boodschappen lijstje schrijf ik het liefst met de hand. Maar, ik ben ook gek op de natuur en ik heb niet genoeg ruimte om voor elk notitieboekje dat ik gebruik een boom te planten! Dus toen ik online het bedrijf Our Green Story tegen kwam, die uitwisbare notitieboeken verkoopt, wilde ik er eigenlijk wel een aanschaffen. Plus, het feit dat ze uit mijn geboortestad komen geeft het voor mij een extra leuk tintje. Nu is het geen kleine aankoop, dus na wat online research was ik zeker. Ik ging mijn notitieboekje samenstellen.

Samenstellen?

Ja, samenstellen. Dat is het tweede mooie ding aan Green Story. Je kunt zelf de inhoud van het notitieboekje samenstellen. Ze hebben ontzettend veel keuze en als je een goed idee hebt kun je deze doorgeven en kijken ze of het in de collectie past. Zo heb ik de volgende pagina’s in mijn boek zitten:

Ik ben er zo enthousiast over dat ik inmiddels een tweede kaft heb aangeschaft. Ik had zoveel add-ons besteld dat ik het niet meer kwijt kon aan de ringen die ik al had! Nu heb ik een aparte voor mijn blog/schrijfwerk én een aparte voor mijn agenda en dagelijkse doodles.

Pennen

Bij alle Greenbooks krijg je een zwarte correctable pen (van het merk Staedtler) plus een doekje om het uit te vegen. Al hebben de correctable pennen ook een speciale gum aan de achterkant zitten voor de kleine foutjes die uitgewist moeten worden. Het zijn een soort van whiteboard pennen, maar dan dun (~0.6mm) zodat je er netjes mee kan schrijven. Ik heb deze in de kleuren zwart, blauw, groen en rood.

Op de website verkopen ze meerdere kleuren pennen, maar ik heb zelf nog een setje non-permanent pennen besteld in acht verschillende kleuren bij Staedtler zelf. Zo kan ik mijn ideeën in bepaalde kleuren op schrijven én deze pennen zijn alleen met water uit te wissen. Dus niet het doekje of de gum die op de correctables zit.

En weet je wat het ideale aan deze pennen is? Ze zijn navulbaar! Dus zodra ze leeg zijn hoef ik ze niet weg te gooien, maar kan ik ze met de speciale navullingpot gewoon hervullen.

Extra’s

Naast de pagina’s heb ik een mooie vegan leren kaft besteld die het notitieboekje net die professionele uitstraling geeft. Ik heb zelf de eerste versie, maar inmiddels ook de tweede versie in mijn bezit. Om een goed onderscheid tussen de pagina’s aan te geven zijn ook de tabbladen hier in gebruik.

Mijn Greenstory boeken zijn beide op A5 formaat. Een formaat dat niet gemakkelijk is om mee te nemen naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze daarom het Greenbook Pocket A7 formaat. Dit klapboekje is zo handig om in je tas te stoppen, of gewoon snel even een geweldige ingeving op te schrijven. Een snelle notitie van iets dat ik heb gezien gaat al snel in dit boekje en sowieso mijn boodschappenlijstjes. Sinds kort kan je ook hier add-ons voor bestellen waardoor ik nu de dagplanner en de To do altijd mee kan nemen. Naast deze twee formaten hebben ze ook A4 varianten. Handig voor bijvoorbeeld college’s.

Vanwege de verschillende kleuren pennen heb ik ook een pennenlus aangeschaft voor het A5 boek. Zo kan ik, als ik naar buiten ga, meer dan alleen mijn zwarte pen meenemen.

Naast de pennenlus heb ik ook de etui besteld. Hierin kunnen alle pennen, plus nog wat extra’s. Zo stop ik mijn oortjes hier nu ook in, samen gebonden met een oortjeshouder. Alles blijft zo netjes bij elkaar in mijn tas.

Ik heb zelfs mijn zero waste roestvrijstale rietjes bij hen kunnen bestellen!

Persoonlijke aandacht

Wat super fijn aan dit bedrijf is, is de persoonlijke aandacht. Een hand geschreven kaartje bij elke bestelling en op mijn herhaal bestellingen stond zelfs ‘welkom terug’.

Ik ben zo blij met mijn beslissing om een Greenbook aan te schaffen. Het boek gaat overal mee naar toe en ik heb al zoveel pagina’s volgeschreven en weer gewist. De notitieboeken die ik nog heb liggen worden zeker gebruikt, maar er worden geen nieuwe meer aangeschaft. Ik besteed dat geld liever aan een nieuw setje add-ons.

Disclaimer: Dit is geen gesponsord bericht. Ik ben gewoon heel blij met mijn notitieboeken en gebruik ze dagelijks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!