training

RAM trainingsweekend 

Enige tijd geleden had ik besloten/gezegd dat ik het rustig aan zou doen en focussen op herstel… Oeps, daar dacht ik dit weekend dus niet zo goed aan. Een druk RAM vol weekend gehad met trainingen! 

Zaterdag – Trainen bij Outdoor Valley 

Op zaterdag ging ik met Sylvana trainen bij Outdoor Valley. We hebben beide al een tijdje een abonnement en na enkele weken/maanden van afwezigheid hebben we besloten om weer een keer per week minstens te gaan. Dit houden we al twee weken vol! Haha. 

Afgelopen zaterdag was het dus weer zover. Ik had van te voren gekeken welke obstakels er bij Hang On waren die ik wilde oefenen, maar ook had ik al gekeken naar Tough Guy en wat ik daarvoor moest beheersen. We besloten te vragen of Daan en Wesley ook mee wilde en zo was het dat we met zijn vieren een paar uur naar Outdoor Valley gingen. 

Helaas regende het die ochtend wat betekende dat sommige hindernissen nog lastiger waren geworden. De heren wilde beide leren ‘hoe ze overzet touw heen moesten’ (swing over), waardoor we begonnen met wat schipperslag en zo doorgingen naar de swing over. Het is best vervelend om te trainen met mensen die alles binnen no time door hebben, haha. Toch zaten er ook voordelen aan. Wesley heeft in dienst gezeten, dus hij kon ons mooi uitleggen hoe we de transitie van apenhang naar cat crawl moesten uitvoeren. Ik kan hem inmiddels bijna! 

Na iets van twee uur waren we wel klaar met het trainen (en spelen).  Iets wat mooi was, want de volgende dag stond boulderen met het team op het programma! 

Zondag – Boulderen bij Neoliet Rotterdam

Zondag was dus de dag dat we gingen boulderen, van 13.00-17.30. Dat heb ik geweten. Het begon al dat ik na 30 minuten kapot was, te fanatiek van start gegaan. Maar wat wilde als je met zo’n 18 teamgenoten aan het boulderen bent! So much fun. 

Gelukkig merkte ik dat, ondanks dat dit pas de vierde keer boulderen/klimmen was, dat ik al zoveel meer kon! Ik had meer grip, ik durfde wat moeilijkere dingen te doen en ook de hoogte was een minder groot probleem. Ik genoot! Zeker toen we ook even bij het pegboard gingen kijken en ik de verticale monkey bars ging uitproberen… Ik kwam een stuk hoger dan ik bij mijn vorige poging kwam 😍 So freaking happy. Ik durf steeds meer en kom daardoor steeds meer vooruit. Geweldig. Zelfs terwijl ik dit typ wil ik weer boulderen en aapje zijn 🙊. 

Ook leuk was de slagline. Na de eerste paar keer meteen te vallen merkte ik dat ik steeds verder kwam. Zo kon ik mijn handen even laten rusten en mijn slagline pasjes oefenen voor de volgende Spartan. Uitgaande van Franek en Hanno zou ik volgens hun de Spartan afstand moeten kunnen halen! No more burpees for me… 

Nu de rest van de trainingen oppakken… Er zit een Iron Viking aan te komen 😇

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!