Sabina in Mudland - Samen de Spartan Virtual Race doen!
ocr,  spartan

Samen de Spartan Virtual Race doen!

Het is mei 2020 en er hangen nog geen 2020 (Spartan) medailles aan mijn muur. Corona. Een woord dat een hele andere betekenis heeft gekregen dan dat lekkere zomerse biertje. Nu is het hét woord dat de zomer bij voorbaat al heeft verpest. En zo ook iedereens race seizoen. Gelukkig/Helaas zitten we allemaal in hetzelfde schuitje en doet iedereen zijn best om er toch nog wat van te maken. Zo ook Spartan. Virtual races, wat voorheen bekend stond als ‘geen echte race’, is nu iets dat iedereen met twee handen aangrijpt om toch doelen voor zichzelf te zetten. Inmiddels kan je je eigen Virtual Trifecta behalen. Een leuk concept en ik heb van de Sprint nu een benchmark workout gemaakt!

Project Unbreakable: The World’s Largest Virtual Race

In het weekend van 30-31 mei organiseert Spartan Project Unbreakable. Met zo veel mogelijk mensen tegelijkertijd over de gehele wereld minstens één Spartan Virtual Race doen. De racemap is bekend, de mogelijkheden zijn eindeloos, de variant is zelf te kiezen. Ga je voor de Sprint, Super, Beast, Ultra, Trifecta, Ultra-Trifecta? Je kan het zo gek maken als je zelf wilt! Je hoeft alleen de workout te doen, dit vast te leggen via GPS/video/etc, en je resultaat uiterlijk zondag avond 31 mei op de virtualrace te registreren.

Zie ik je op het leaderbord?

Ik heb mij al geregistreerd via de website! Voor welke afstand(en) ik ga moet ik nog even bedenken. Sprint, Super, Beast, een combi? Het ligt er net aan hoe mijn lichaam zich voelt 😉 Gelukkig is het Pinksteren, dus kunnen we allemaal op maandag een extra dagje bij komen!

De workouts

Om te beginnen is het vrij om een cardio vorm te kiezen. Gezien het gaat om een wereldwijd event kan helaas niet iedereen (buiten) hardlopen. Om iedereen mee te laten doen, kan het stuk hardlopen vervangen worden door bijv fietsen, roeien, touwtje springen, step ups zwemmen, ski erg. Net wat je in je bezit hebt.

Qua obstakels hebben ze ervoor gekozen een aantal oefeningen te doen. Welke? Download de afbeelding hier onder, print hem uit en aan de slag dan maar! Weet je niet precies hoe een oefening uitgevoerd moet worden, Spartan style? Kijk dan op de Spartan Race Virtual Exercise Library.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!