ocr

Stormloop

Het is alweer even geleden, maar op zaterdag 16 april mocht ik het parcours van Zandvoort bekijken door de Stormloop 10EM te doen. Een run waar ik mij spontaan (het zou eens niet) voor had ingeschreven en waarbij ik een tijdslimiet van 2 uur had gekregen van mijn reisbuddies Dennis en Tim.

De dag ervoor was ik naar WWE gegaan, dus ik was laat “thuis”, en met “thuis” bedoel ik bij mijn moeder, gezien Dennis mij daar een paar uur later zou ophalen. Een korte nacht, maar gelukkig met genoeg energie. Hup, in de auto bij Dennis en Tim en gaan met die banaan!

Aangekomen bij het terrein bleek dat we overal extra voor moesten betalen. Parkeren? €10,00! Tas opbergen? €3,00 en dan kreeg je een papiertje waar je nummer opstond en die je goed bij je moest houden. Ja, dat dus. Maar goed, auto parkeren moest toch echt gebeuren dus gelukkig had ik contant geld bij mij en de tassen hebben we bovenop de lockers gegooid (die je kon huren voor €7,00 en dan een sleutel kreeg die je bij je moest houden!).

Bij aankomst was het nog best leeg, maar langzaam aan zagen we wat bekende gezichten waaronder Hanno. Met vier van de vijf TeamRam_NL leden aanwezig hebben we een nieuwe poging tot een groepsfoto maken gemaakt en zijn wij ook nog even gefilmd terwijl we en ooraah eruit gooide. Dit is ook daadwerkelijk in de aftermovie van de Stormloop gekomen. Na even wachten vlug naar het startvak. Officieel stond ik in wave 3, maar ben gewoon in wave 1 gestart. Het was toch rustig. Vooraan begonnen gezien de heren zo snel mogelijk weg wilde wezen, startschot klonk en ze waren weg! Dus lekker rustig mijn eigen race gelopen, met in mijn achterhoofd de stem van Dennis die zei: “16K in 2 uur, we plukken je anders van het parcours af!”. Dus niet heel rustig gelopen. Op een gegeven moment merkte ik wel dat ik last van mijn ademhaling kreeg op het parcours. Later heb ik dit kunnen herleiden naar mijn hooikoorts. Ik bleef ademen, maar had niet het gevoel zuurstof binnen te krijgen. Na een tijdje kwamen we bij een obstakel waar je een boomstam mee moest slepen. Blijkbaar met zijn tweeën (de heren hebben het alleen moeten doen) en ik ging gauw met een andere dame gekoppeld lopen. Bleek een Belgische dame te zijn. Vervolgens steeds een beetje bij elkaar gelopen, soms ging zij er vandoor en liet mij achter maar dan haalde ik haar weer in. Uit eindelijk gezamenlijk over de finish gegaan, nadat we steeds half samen liepen. Dat was wel het beste moment van de dag: ze dacht dat het 10KM was ipv 10EM (16KM). Ze snapte al niet waarom ik zei dat ik mij moest haasten voor mijn 2 uur limiet.

Bij de laatste drankpost kreeg ik te horen dat het nog 4KM was (en ik er dus 12 op had zitten) en al 1.45 onderweg was. Toen rende ik wel even heel hard door. De finish klok stond op 1:58:nog wat. Helaas op het einde blijkbaar een stukje parcours gemist (geen idee waar ik heen had moeten gaan), maar goed. Ik was binnen de 2 uur klaar en heb een leuke race gehad. Uiteindelijk bleek Tim 3e te zijn geworden en Hanno 2e. De vriend van de Belgische dame met wie ik liep was 1e geworden.

Toch wel een leuke race waar ik mij spontaan een week of twee daarvoor had ingeschreven. We keep on going!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!