review

STOX Energy Recovery Socks

Na de lightweight running sok al een paar maanden in bezit te hebben was het tijd om een extra paar aan te schaffen en toen viel mijn oog op de recovery sock. Als we dan toch een setje sokken naar Italië laten verschepen, waarom dan niet meteen de recovery socks uitproberen? Beloftes zoals ‘Verminderen spiervermoeidheid en bevorderen de verwijdering van afvalstoffen, wat zorgt voor een sneller herstel’ zorgde dat er een vrouwen- en mannenset naar Italië werden verscheept. Met de Trifecta weekenden en berg races die eraan kwamen konden we dat wel gebruiken!

En toen trok je ze aan

Makkelijker gezegd dan gedaan! De sokken hebben bijna net zoveel compressie als de running socks en na een race kan dat wat moeizaam gaan met aantrekken. Maar hé, als ze ze eenmaal aanhebt, voel je echt wel het verschil. Niet alleen geven ze je spieren dat extra beetje steun, ze zitten zo comfortabel dat je het haast niet merkt!

Hoe is het herstel dan met de sokken?

Na een lange race de sokken aantrekken, zeker als je de volgende dag weer moet lopen, is best een goed idee! Ik merk dat mijn kuiten toch wel blij met mij zijn dat ze dat extra beetje ondersteuning in het herstel krijgen. En zoveel moeite kost het me niet. Je trekt ze aan, en daarna vergeet ik gewoon dat ik ze aan heb! Het enige ‘nadeel’ vind ik de kleur. Ze zijn alleen in het donkerblauw te verkrijgen en dat zorgt er toch wel voor dat ik het een beetje warm krijg wanneer de zon heerlijk schijnt tijdens een zomers race.

Inmiddels draag ik de sokken soms ook de dag na een race, op mijn hersteldag. Ik merk persoonlijk dat de spierpijn daardoor een stuk minder is. Want, ondanks dat ik het hele leuke beestjes vind, doe ik liever niet de pinguïn walk! Ik kan je vertellen, mocht ik deze sokken over een tijdje versleten hebben, dan komt er gewoon weer een nieuw paar deze kant op!

Wil je zelfs ook de sokken proberen? Je kunt ze bestellen via de STOX Energy website en als PostNL geen problemen heeft, ontvang je ze de volgende werkdag in huis.

Deze blog bevat affiliate links.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!