review

STOX Energy Running Lightweight Socks

Na een paar jaar te gaan hardlopen, besefte ik mij dat mijn kuiten een beetje begonnen te verkrampen tijdens en na de run. Iets wat we natuurlijk niet willen hebben, want dat doet gewoon pijn. Iemand suggereerde toen om compressiekousen te dragen. Zo gezegd zo gedaan en ik kocht een paar bij de H&M voor, ik geloof, €4,99. Want ik was een arme student en Herzog was echt buiten mijn prijs klasse! Voor die vijf euro waren mijn problemen verholpen en ik was blij. Maar toen begon ik hardlopen leuker te vinden en wilde ik langere afstanden doen. Hoe meer ik ging rennen realiseerde ik mij dat dit maar een halve oplossing was en de compressie in deze sokken was niks vergeleken met de wat duurdere merken. Meer kilometers betekende betere ondersteuning, dus ik raadpleegde Google.

Zo kwam ik bij STOX Energy uit. Ze hadden niet alleen sokken met compressie, ze hadden ook super leuke kleuren. Ik bestelde niet meteen, want deze waren relatief gezien goedkoop. Zouden ze dan wel goede stabiliteit geven? Toch bleef het merk in mijn achterhoofd zitten. Na een paar maanden kwam ik erachter dat iemand die ik kende al met deze sokken liep en ik vroeg haar hoe ze bevielen. Ze overtuigde mij. Het was tijd om te investeren in een paar sokken.

Maar welke sok dan?

Natuurlijk was het niet zo simpel als sokken aanklikken en kopen. Nee, ze bieden twee verschillende runners sokken aan. De normale en de lichte (lightweight) versie. Na het lezen van alle specificaties heb ik de keuze gemaakt om de lichte versie aan te schaffen. Gezien de meeste races die ik loop bij warm weer zijn, hoef ik niet de dikkere sokken te hebben. De compressie is exact hetzelfde en dus werd de dunnere versie besteld. Het kiezen van een kleur was nog een dingetje, maar ik besloot met de lichtblauwe met roze te starten. Om maar in de ‘zo houd ik mijn kuiten koel’ trant te blijven!

En dan trek je de sokken aan.

Dat was het moment dat ik merkte dat de H&M sokken eigenlijk niet zoveel compressie hadden. Waar ik de H&M sok kon aantrekken alsof ik gewone sokken aantrok, moest ik hier toch echt de handleiding raadplegen hoe je compressie sokken dan eigenlijk wel aantrekt. Zo gezegd, zo gedaan en de sokken gingen aan.

Tijd om de sokken uit te proberen.

Ik moet zeggen. Na mijn eerste run was ik verkocht! De sokken geven genoeg steun, maar ik realiseer mij niet eens dat ik eigenlijk met hoge sokken loop. Na het lopen voelen mijn kuiten ook beter aan dan na het lopen met de H&M sokken.

Is er dan wel een nadeel?

Helaas moest ik ontdekken dat de lightweight niet geschikt zijn voor OCR/trail runs met veel hoogtemeters. Na een goede race kwam er een gat rond mijn grote teen tevoorschijn. Gelukkig is de klantenservice wel super goed en kreeg ik een nieuw paar toegestuurd. Maar, toch de dikkere sok proberen voor een race die de hoogte ingaat.

Wil je zelfs ook de sokken proberen? Je kan ze bestellen via de STOX Energy website en als PostNL geen problemen heeft ontvang je ze de volgende werkdag in huis.

Deze blog bevat affiliate links.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!