review

STOX Energy Travel Socks

Toen ik terug kwam van Tough Mudder in Engeland merkte ik dat mijn voeten/enkels wat gezwollen waren door de vlucht. Hanno raadde aan te kijken naar travel socks en toen herinnerde ik mij dat STOX deze ook had! Nu waren we al enthousiast over de Running en Recovery socks, dus ik vermoedde dat de travel versie van hen ook wel goed zou zijn. Aangezien Hanno veel vliegt voor werk, en wij samen veel vliegen voor OCR’s, besloten we ons geld in een setje travel socks te steken. Voor mij was dat ook belangrijk, gezien mijn familie een geschiedenis met trombose heeft.

Mijn eerste mogelijkheid om ze uit te proberen was toen we naar Andorra gingen. Een vlucht van 1,5 uur met een autorit van 3 uur leek een goede proef.

En dan trek je de sokken aan

Vergeleken met de running en travel sock was dit een piece of cake! Echt waar. Je kan ze op de compressiesok manier aandoen, maar door de stof (o.a. marino wol) is deze ook als een ‘gewone’ sock aan te trekken.

Tijd voor de reis

Ow, ze zijn zo zacht! Je voelt wel wat compressie, maar op een gegeven moment was ik vergeten dat ik hoge sokken aanhad. Zo comfortabel zitten ze. Je voet tot en met je enkel zit ingewikkeld met compressie stof dat wat gladder is dan de warme stof om je kuit heen. Zo blijven je kuiten warm en kan je enkel niet opzwellen (no cankles!). Het probleem wat ik hier alleen ondervond is dat de marino wol in combinatie met de zwarte kleur niet heel fijn is in warme landen. Mijn benen worden super warm onderweg naar/van het vliegveld en ik zie het niet zitten om de sokken pas in het vliegtuig aan én uit te doen. Wellicht dat het ontwikkelingsteam een lichtere kleur sok kan uitbrengen!

Het resultaat

Na de reis van, bij elkaar opgeteld ruim 7 uur, was het tijd voor de onthulling. Waren mijn voeten opgeblazen of niet? Het antwoord: Nee! Ook bij de vele reizen die hierna volgde was het resultaat hetzelfde. Geen last van opgeblazen voeten, of cankles. Dus ik weet het al, elke langere reis die ik maak, maak ik met mijn STOX travel socks!

Deze blog bevat affiliate links.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!