run

Strawoman, een 10K race tegen geweldig tegen vrouwen

Het heerlijke aan in Italië wonen, is dat wij aan Monza Park woonde. Een park waar veel hardloop events worden georganiseerd. Dus toen ik een foldertje zag van de Strawoman race heb ik mij direct ingeschreven. Voor een paar euro een leuke race lopen en meteen het goede doel steunen. Prima deal, gezien het nog geen 10 minuten lopen van ons huis was.

Aangekomen bij de race bleek dat, ondanks dat het zo op de website stond, het niet een Woman’s Only race was. Hanno had dus prima mee kunnen doen (in het roze shirt), maar hij vond het wel prima. Op deze manier zou hij achter mij aan fietsen om mij aan te moedigen. Jippie.

De race was zoals vele races hier, je koopt een startnummer en onderweg mag je beslissen welke afstand je gaat doen. Voor mij viel er niet veel te beslissen, want Hanno vond dat ik best de 10K kon doen. Dus oké, daar gingen we dan. Het was de week na de 21K maar vooruit.

Inmiddels was deze 10K best bekend, gezien ze de route van het park volgde! Dit hield in dat ik gelukkig ook wist wat waar kwam in de run. De eerste 3K hield ik het nog vol met mijn shirt aan, maar daarna ging deze toch echt uit en werd aan Hanno gegeven. Een mooie wisseling van shirt voor tissues wegens de hooikoorts.

De eerste 5K gingen eigenlijk best prima, het waren de laatste 5 waar ik het best zwaar kreeg. De 21K was duidelijk voelbaar in mijn benen en mijn tempo ging iets achteruit. Desondanks besloot ik van de omgeving te genieten. Rennen door het park is altijd een belevenis, zeker op de 10K route. 

Doordat de 5K en 10K elkaar op een bepaald stuk in de route tegemoet lopen sloegen we dat stuk over. Hierdoor eindigde ik de race met 9K op mijn horloge ipv 10K. Dat ik in de laatste 500meter terecht kwam in een groep 5K wandelaars hielp niet echt mee, waardoor ik meer van links naar rechts aan het rennen was dan vooruit.

Al met al was het zeker een leuke ervaring. Als we langer in Italië hadden gebleven had ik zeker nog een keer meegedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!