ocr

Toughest Amsterdam 

Eindelijk was het zover. Na al in 2015 de pre-registration gedaan te hebben vond op 15 April 2017 dan eindelijk Toughest in Amsterdam, Nederland plaats. Al meerdere verhalen gehoord over deze race, foto’s gezien van hun obstakels en nu was het zover. Ik ging mijn allereerste Toughest lopen! 

Lekker vroeg op het terrein, want Hanno liep 1e Qualifier wave bij de mannen en Jessica bij die van de vrouwen. Op dat moment mijzelf wel een paar keer voor mijn hoofd geslagen. Ik had nooit gekeken naar de Qualifier regels en wie weet had ik er wel in mee kunnen lopen. De afgelopen tijd goed vooruit gegaan, dus een gemiste kans. Al goed. Vervolgens van start gegaan in het eerste startvak na de Qualifiers. Als eerste uit het startvak, ha! Dat duurde niet lang, maar was wel even leuk. De eerste paar obstakels gingen prima, tot er een Irish table kwam. Ja, dus, uhm. Met wat hulp van de zijkant eroverheen gekomen en door naar het volgende. 

Ik liep best lekker en na ongeveer een km op het parcours kwam ik naast Laurens te lopen. We liepen wel ongeveer hetzelfde en raakte aan de praat. Dus vervolgens de rest van het parcours samen gelopen. 
Qua obstakels was het hemel! De technische obstakels gingen over het algemeen super goed. Hamsterwiel, spinners, de rig, de ringen, ik vloog erdoorheen. Dat was zo’n goed gevoel. Natuurlijk, er waren er een paar die problemen veroorzaakten. De ring slide moet ik nog op oefenen en die geweldig leuke *kuch* dragons back (4x achter elkaar!) waren niet mijn vrienden! Alhoewel, de monkeybars ook niet, maar dat had vooral te maken met het feit dat die bars super pijnlijk waren. 

Gezien Laurens en ik puur voor de lol liepen hebben we af en toe naast de gewone laan ook de fast lane gepakt! Bij de spinners net niet gehaald, als denk ik dat het bij poging twee wel gelukt zou zijn, haha. En de flying monkeybars lukte gewoon! Net niet de bel gehaald, maar progressie. Helaas af en toe dus ook een penalty gepakt, maar het was zeker een hele leuke opzet. Ik begrijp helemaal waarom Toughest zo bekend is. Ik heb genoten van de obstakels. En oké, het feit dat ik wat van de grote namen uit de OCR wereld een paar centimeter van mij af had staan was ook wel heel leuk. Hihi. 
Nu kijken wanneer ik weer naar Toughest toe kan! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!