life

Wat 2016 mij bracht…

De laatste dag van het jaar 2016. Ik moet eerlijk bekennen dat dit jaar voor mijn gevoel voorbij is gevlogen. Zo veel dingen gebeurd, maar de leukste en belangrijkste ga ik hier op een rij zetten.

Vrienden.
Het afgelopen jaar is er zo veel veranderd met betrekking tot vrienden. Via OCR heb ik zoveel mensen leren kennen die meteen zo’n grote (positieve) impact op mijn leven hadden. Ik kan niet bedenken hoe het zou zijn zonder hen. Veel vrienden gemaakt, een paar goede vrienden en een paar die toch wel richting best friends aan het gaan zijn. 2016 was in dat opzicht een geweldig jaar voor mij. Ik heb een hoop zogenaamde vrienden verloren en daar ben ik eigenlijk nooit echt rouwerig om geworden. Het gaf mij gewoon meer tijd om met de mensen die mijn echte vrienden waren/werden door te brengen!

Runs.
Van twee OCR runs in 2014, naar 7 in 2015 naar zo’n 25 runs in 2016. Ja, het was een goed jaar voor mij. Een groot deel van de runs zelfs in het buitenland gedaan, iets wat ik nooit had verwacht. De Spartan races die op mijn wish-list stonden kunnen doen en zelfs al mijn eerste trifecta weten te behalen. Ik mag dan niet de snelste zijn, maar ik doe het mooi wel! Vijf uur over een Beast van 25KM… Niet mijn beste run, maar voor mijn knie die protesteerde een super run. En daarbij was dit het eerste jaar dat ik echt met mensen kon lopen die ik kende die net zo gek als mij zijn om voor hun lol ‘pijn te lijden’. Enkele funruns gehad, maar ook een hoop dat ik toch zelf nog alleen liep. Want heel soms is het heel fijn om geen pottenkijkers te hebben hoe jij loopt te klooien met een touw terwijl zij met twee vingers in hun neus zo de top behalen.

Overwinningen.
2016 was ook het jaar waarin ik vooruit gang zag. De monkeybars werden mijn vriend in plaats van vijand en inmiddels kan ik ze alweer op meerdere manieren bedwingen! De schippersslag die mij nooit lukte is inmiddels een geliefde techniek en zorgde ervoor dat ik mijn bandje in Odin kon behouden! Want ja, zelfs het wedstrijd vak ben ik nu drie keer in gestart. Helaas is de Fjord drop nu nog mijn vijand, maar goed. Dat vind ik helemaal noet erg! Ik heb een run van 25K uit weten te lopen, ik heb meerdere runs in een weekend gedaan, ik heb op 3cm na het einde van de Gunnor Struggle behaald… Ik heb zoveel overwinningen gehad, ik sluit het jaar met een grote glimlach op mijn gezicht af.

Team RAM.
Een overzicht van het afgelopen jaar kan natuurlijk niet zonder Team RAM te benoemen. In februari de eerste stappen gezet, maar in april werd het team echt opgericht. We begonnen klein met 4 mensen, toen door naar de 5, 6 om uiteindelijk het jaar af te sluiten met 26 mensen. Teamkleding geregeld, sponsoren gezocht om het betaalbaar te maken voor iedereen en voor je het wist hadden we een (goede) naam binnen de Nederlandse OCR wereld. Ik ben blij om deel uit te maken van het team, ook al zijn er momenten dat ik er aan denk om te stoppen. Maar dan denk ik weer aan hoe leuk ik het heb met iedereen, want de vrienden die ik als eerste benoemde zijn grotendeels mensen van Team RAM, en ik kan hen niet de rug toekeren. Daarvoor hebben we veel te veel lol!

De Rest.
Mijn liefde voor volleybal moest dit jaar plaats maken voor de liefde voor OCR en ik moet eerlijk bekennen, ik heb nog steeds geen spijt van deze keuze!
Ik heb dit jaar voor het eerst aan de Hogwarts Running Club meegedaan en een lading mooie Harry Potter geïnspireerde medailles ontvangen. Helaas niet alles in 2016 kunnen lopen, maar het grootste deel wel! De rest hoop ik in het eerste kwartaal van 2017 te kunnen volbrengen (twee keer een halve marathon staat nog open). De Perfect Prefect Pin mogen ontvangen en een aantal heerlijke kilometers gemaakt. Voor volgend jaar hoef ik geen Perfect Prefect meer te zijn, dan ga ik echt kijken naar de uitdaging (en de medaille), in plaats van ze allemaal meteen te willen lopen.
Rotterdam Sport heeft mij geaccepteerd als blogger, dus daar kan ik fanatiek voor bloggen, naast het bijhouden van deze blog natuurlijk!
De OCR wereld bracht mij mijn vriend, die fanatieker is geworden in de sport sinds hij mij kent en stiekem moet ik bekennen dat ik mij lui begin te voelen naast hem. Maar daar hebben we gelukkig 2017 voor.

2017.
2017 begint morgen en er staan al zoveel plannen op het programma. Ten eerste het ambassadeurschap bij De Bunk’r. Hier kan ik zorgen dat ik weer super fit word voor alle doelen die ik in 2017 heb gesteld (en mij niet meer zo lui voel als ik bij mijn vriend ben). Op 6 mei Rat Race Dirty Weekend (32KM) en twee weken later Iron Viking (42+KM). Ik moet achterhalen hoe ik tegen kou kan (Tough Guy 29 januari), ik wil een trifecta weekend (of twee) doen en volgens mij heb ik mij in een gekke bui opgegeven voor Nederlands Ruigste… Laten we zeggen dat ik mij in 2017 niet snel zal gaan vervelen!
En stiekem beginnen we 2017 meteen goed, want de eerste run is meteen op 1 januari: I(CE) Survived.

Hoe was jouw jaar en wat zijn jouw plannen voor 2017?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!